keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Neulerenkaalla neulottua

Innostuin kokeilemaan neulerenkaalla neulomista. Se ei nähtävästi ole niin uusi tekniikka kuin voisi luulla. Se on helpohkoa ja nopeaa ja sillä voivat neuloa myös kädentaidollisista- kuin hahmottamisongelmista kärsivät. Mielestäni tällä tekniikalla tehden ei mm. ranteisiin kohdistu samalla tavalla painetta kuin tavallisessa neulonnassa.

Pakkaukseen kuuluvat neljä erikokoista rengasta, koukku, jolla silmukat nostetaan sekä isohko ryijyneulan kokoinen muovineula.

Odotan löytäväni lisävalaistusta neulerenkaiden käyttömahdollisuuksiin vuodelta 1958 peräisin olevasta käsityölehdestä, jonka toivottavasti posti tuo piakkoin.

Minulla on myös vuosia sitten hankittu pitkänomainen neuleharppu, joka on maannut käsityötarvikekopassa käyttämättömänä. Nyt ajattelin kokeilla tehdä sillä kaulahuiveja. 

On olemassa myös isoja neuleharppuja, joilla voi tehdä jopa ponchoja! Ja olipa ns. halpiskaupassa taannoin myytävänä pieni neuleharppu sukkien tekoa varten.

Neulerenkaalla tulee rouheaa jälkeä


Tuubihuiviin, pipoihin, säärystimiin, rannelämmittimiin ja kaulahuiviin sekä tupsuihin voi mainiosti käyttää jämä- ja kirpparilankoja ja moninkertaisina. Kudontajälki on harvahkoa ja vaatii siksi mielestäni paksun sileähkön juoksevan langan ja pipoon tarvittaessa tuulenpitävän vuorin. Pörrölangat olisivat nekin ihania, mutta parempi tekninen toteutus viimestelyssä vaatii vielä kokeilua.

Lumipeitteinen muurahaisenpesä tuo mieleeni käpykakun :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti