torstai 1. lokakuuta 2015

Denim päiväpeitto ja villapatalaput


Denim on innostava materiaali: se on paitsi kestävää myös kaunista. Niinpä... kaunista, sillä mielestäni denimsinisen tai indigon väriset kankaat ovat hienoja. Farkkukankaan muokkaaminen antaa valtavat mahdollisuudet ja lisäksi materiaalia on pilvin pimein saatavissa.

Ompelin denimiä aikomuksenani tehdä siitä päiväpeitto. Sen jälkeen painon kankaalle painoseulalla itsesuunnittelemani kukkakuvion. Hain tällä tekniikalla häivähdystä japanilaishenkisyydestä, sillä japanissa indigolla värjääminen (käsin) on uskomaton perinteinen ja taiteellinen prosessi. 

Väri- ja kuviomaailmalla saan kontrastia tekstiiliin: kukka tuo pehmeyttä ja denim imagollaan kovuutta. Denimissä saa elämänjäljetkin mieluusti näkyä. Työn viimeistely on vielä kesken, sillä päiväpeiton taustakankaan ompelu on vielä edessä. 

Tyylillisesti denim sopii mielestäni erinomaisesti niin puhtaan valkoiseen sisustukseen katseen kiinnittäjäksi kuin myös esimerkiksi maalais-/countryhenkiseen interiööriin.

Maailmalla pinnalla olevaan ajankohtaiseen kierrätysteemaan sopii hyvin vanhoista villapaidoista tehdyt ja koristepistoin kuvioimani patalaput. Nämä tullevat myyntiin Tekstiilikerrätäätjät ry:n kautta. :) Kiitos matskuista Arja!

https://www.facebook.com/Sollasdesign-463496537152870/timeline/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti