maanantai 25. elokuuta 2014

Hattara - kudekuviollinen matto

Koko: 110 x 290 cm
Sidos: kudekuviollinen
Materiaalit: denim, puuvilla ja trikoo
Väri: vaaleansininen ja -punainen


Pidän rustiikkisesta, rouheasta, kansallisromanttisesta ja värikkäästä tyylistä. Kudoin Hattara- räsymaton mökillä Mansikka-ahossa kesähelteellä. Pastellit sävyt sopivat mielestäni hyvin tähän kudekuviolliseen sidokseen. 

Joskus minulla on alustavasti mielikuva millaisen kudonnaisen haluaisin tehdä. Selaan myös hamstraamiani käsityöopuksia ja poimin niistä ideoita. Ideoista muokkaan ja sovellan suunnitelmaa. Useinmiten kuitenkin juuri matonkuteet antavat ensisysäyksen kutomiselle. Myllään vintillä ampiasten seurassa matonkuteita yhdistellen eri värejä keskenään. Seuraavan kerran hikevä prosessi on tietysti aloitettava alusta.

Suunnittelu kudonnan aikana on vaihteeksi luovaa ja vapauttavaakin puuhaa. Ei lukemattomia eri luonnosversioita kun mieli halajaa jo tositoimiin. Toki ymmärrän esisuunnittelun tärkeyden tilaustuotteissa. Onhan tilaustyön asiakkaalla oltava jotain konkreettista katseltavaa, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

 Materiaaleiksi valitsin denimin, sekä vaaleansinisen ja -punaisen puuvilla- ja trikookuteen. Denim on viime aikoina ollut yksi suosikkimateriaaleistani. Se on miellyttävä kudottava ja on yllättävän hyvä jalan alla. Denim uppoaa mielestäni ihan mukiinmenevästi loimeen, joka tässä tapauksessa on vaalea kalalanka. Sidos on 50-60-luvun matoista tuttu kudekuviollinen "kirkonkaari" tai "luostarinikkuna". Kuvion koko on ehkä tavallista isompi. Viimeistelynä hapsut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti