torstai 26. helmikuuta 2015

Kierrätyshenkinen kranssi solmupuulla

Askartelukerhon tekemisideointiin liittyen tein prototyypin kierrätyshenkisestä ovikranssista. Pohjana on pesulahenkari ja hapsut lakanakankaasta. 

Kranssin hapsut tein siis matonkuteesta solmupuulla ryijysolmuilla solmien. Hapsujen lenkit voi halutessaan leikata auki. Pituutta ja materiaalin runsautta voi myös säätää. Perinteisesti kranssiin on kaiketi käytetty paperinarua, mutta mikä estää kokeilemasta muita, erilaisia materiaaleja: johtoja, naruja, lankoja, muovia ja kangasta... 

Mielestäni vaaleanvihreä lakanakangas ei ollut värinä kovinkaan kaunis, joten maalasin hapsut ulkosalla rautakaupasta saatavalla hopeanvärisellä suihkemaalilla. Kankaalle soveltuvampiakin suihkemaaleja voi varmaan löytyä, mutta tällainen maalipurkki löytyi nyt valmiina komerosta.

Kuumaliimalla voi pohjaan halutessaan kiinnittää koristeita, esimerkiksi käpyjä.

Kuivumisprosessin aikanakin käry oli melkoinen, joten kannattaa huolehtia tuuletuksesta, puhumattakaan maalauspaikan soveltuvuudesta, hengityssuojasta tai vaatteiden suojauksesta, sillä roiskeita on vaikea saada pois.Pari päivää ulko-ovessa ollut kranssi vaikuttaa hyväkuntoiselta, eikä ole tahrannut taustaansa. Näin ollen uskallan vetää sen johtopäätöksen, että betonille, puulle ja metallille soveltuva hopeamaali on ok. 

Sisätiloihin tehtävä kranssi ei vaadi välttämättä näin järeitä maalin ominaisuuksia. Eräs vaihtoehto on värjätä ensin leikattava materiaali esim. Emotuotteen nestemäisillä reaktiiviväreillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti