sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kirjaset kierrätysmateriaaleista

Mietin ideoita ryhmäaskarteluun: olen jo pitkään ajatellut keskittyä tekemään leikekirjoja. Liekö nämä kirjaset kuitenkaan varsinaista skräppäystä, en osaa sanoa, sillä sen tekniikan hienouksiin en ole paljoa kerennyt perehtymään. Aikoinaan valmistuin Kankaanpään opistosta askarruttajaksin, mutta silloin leikekirjojen teko ei ollut pinnalla.

Askartelin nämä kirjaset pääosin kierrätysmateriaaleista. Olin äimistynyt kuinka paljon lasten askartelukaappiin on vuosien varrella kertynyt kamaa: mm. erilaisia joulukoristenauhoja, tuotelippuja, pahveja, silkkipapereita, kiiltokuvia ja naruja.  

Kävimme porukalla ostamassa valaisimia nuoren huoneeseen. Samalla saimme kaupanpäällisiksi kasan erilaisia pahveja ( ja muitakin vähemmän kivoja materiaaleja). Näitä eripaksuisia pahveja olen käyttänyt leikekirjojen kansi- ja sivumateriaaleina. Kaipa voisimme pärjätä vähemmälläkin pakkausmateriaalilla.
Kirpputorilta puolestaan löysin vanhoja, rispaantuneita kirjoja sekä monenmoisia
kankaita. Materiaalit 'alkavat ns. puhua'. Itselle on näköjään tärkeää nähdä materiaalit ensin. Joka tapauksessa mielenkiintoista, terapeuttista ja kivaa, mutta aikaavievää ja uuvuttavaakin hommaa tuo leikekirjojen teko!

Kiitos syöpäyhdistyksen toimeliaalle väelle, kun olitte niin innokkaasti askartelemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti