sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Huovutetut kukkalapaset


Näin ilmojen hiljalleen viiletessä kokeilin viimeinkin huovuttaa villaa lapasia varten. Tämä onnistuu mainiosti kierrätysvillasta eli vanhat villapaidat sun muut villaiset vermeet koneeseen 60 asteeseen, niin tulee hyödynnettyä muutoin poisheitettävää materiaalia. Materiaalissa tulee olla vähintään 70% villaa, jotta se huopuu kunnolla. Villa ei siten työstettäessä purkaudu ja siitä voi kokeilla tehdä kaikenlaista kivaa. Edellyttäen, että materiaalia on kutistuminen huomioon ottaen riittävästi.

Tein kaavat näihin Lilli -lapasiin, leikkasin ja ompelin osaset yhteen koneella. Onnistuu käsin ommellenkin. Jos villa on omasta mielestä liian yksiväristä, niin pintaa voi elävöittää kirjomalla. Näihin olen käyttänyt ryijyvillalankaa, jota minulla on räiskyvissä retroväreissä. Aikaisemmin en tykännyt juurikaan keltaisesta väristä, mutta jostain syystä viime aikoina -ehkä ystävän- vaikutuksesta olen alkanut väristä pitämään.

Tämän villamateriaalin pinta on mukavan eläväistä ja kuvion halusin kirjoa vapaalla kädellä. Näin kirjontakuvioista ei tule ihan prikulleen symmetrisiä. Voi tietysti suunnitella kaavat kuvioihin ja piirtää ne sitten villalle kirjomista varten.

Jos villa kutittaa, niin sisään voi ommella vuorin esim. fleecestä.


Kudoin aikaisemmin kesällä maton kierrätysvillasta yhdistettynä retrorahkamatosta purettuihin kaistaleisiin. Tällainen tästä Jänkä- matosta tuli. Toivottavasti saan tehtyä vielä lisää mattoja tästä materiaalista, sillä villa ja suomenlampaan villa eritoten on ihana materiaali. Villa voi sitoa kosteutta, mutta tuntuu kuivalta, se hylkii likaa ja on lämmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti