keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Timanttilapaset

Jippii, kutomaan pääsen viikonloppuna, mutta sitä ennen tässä kierrätyshuovasta tyttärelle tekemäni huopalapaset. Tytär halusi lapasiinsa kirjailtavaksi timanttikuvion ja valitsi värit. 


Näissä lapasissa ja muutoinkin kudonnaisissani toteutuu minulle yhä tärkeämpää elämäntavan noudattamista eli ekologisuus kierrättämisen muodossa. En ole toki kaikessa elämäntavoissani jättämässä pienempää hiilijalanjälkeä, mutta pyrkimys on hiljalleen siihen suuntaan.

Olin muutaman kuukauden töissä kierrätyskeskuksessa ja talkoohommissa Tekstiilikierrättäjillä. On uskomatonta miten paljon poistotekstiilejä ja muuta tavaraa tulee jatkuvasti lajiteltavaksi ja miten paljon siellä on hyvää materiaalia työstettäväksi ja uusiotuotteita ostettavaksi. 

Varpaisjärvellä sijaitseva Tekstiilikierrättäjät ry ei pysty toistaiseksi lajittelemaan kuin oman kunnan Lapinlahden poistotekstiilit. Tilatkaahan sieltä käsityö- ja askartelumateriaaleja kerhoihin, itselle ja kouluihin!

Vuoden 2016 alusta lukien tekstiilejä ei saa enää laittaa sekajätteeseen kaatopaikoille vietäväksi. Ylä-Savossa on jo onneksi Ekopisteitä, jonne voi sujauttaa poistotekstiilit energiajätteeksi.

Muunmuassa alla olevassa selvityksessä on hyvää tietoa kierrätyksestä. Ja tuollainen matonkudeleikkuri Rag rug cutter tai Rigby rag cutter olisi hieno, jotta matonkuteiden leikkaamiseen menisi vähemmän aikaa! Hinta saattaa tosin olla esteenä leikkurin hankkimiselle. Äkin kankureiden sivulta löytyy infoa maton- ja poppanakuteen yhdeksi erittäin hyväksi matonkuteiden leikkausideaksi.


http://www.kierratyskeskus.fi/files/32/UE_Uudelleenkayttoraportti.pdf
Piensuomenhevosvarsa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti