sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Taikasormet -kädentaidot messut

Kävin eilen asiakkaana Seinäjoen käsityömessujen järjestämässä tapahtumassa Taikasormet -kädentaidot messuilla Joensuussa. Messut järjestettiin 25-26.10. Joensuu Areena -hallissa.

http://www.seinajoenmessut.fi/messut/taikasormet-kadentaitomessut/joensuu/9

Infosivuilla kerrotaan, että tapahtuma on täyttänyt kymmenen vuotta ja ne ovat Itä-Suomen suurin kädentaitotapahtuma. Messuinfosta löytyy myös myyntituotteiden näytteilleasettajien yhteystiedot ja tiedot verkkokaupoista. Paikallinen Karjalainen-lehti puolestaan kertoo, että messuille odotetaan viittätuhatta kävijää.

Kädentaitomessuja järjestetään eri puolilla Suomea melkeinpä ympäri vuoden ja pian alkavat myös erilaiset joulumessutapahtumat. Näistä kaikista tapahtumista löytää ihania käsin tehtyjä ja uniikkeja tuotteita lahjaksi ja itselle. Ostamalla tuotteita tuet suomalaista osaamista, pienyrittäjyyttä ja työllistämistä.

www.mediapromessut.fi -sivuilta löytää ainakin osan kädentaidot 2015-messutapahtumien aikatauluista ja nettiosoitteista.

Olen aiempina vuosina käynyt asiakkaana kädentaidot messuilla Oulussa ja Tampereella. Jälkimmäinen on koko Suomessa järjestettävistä tapahtumista suurin ja monipuolisin. Tampereen messut ovat myös Euroopan suurin käsi -ja taideteollisuustapahtuma. Viime vuonna messuille osallistui lähes 37 000 kävijää.Tampereen kädentaidot-messut järjestetään 14.-16.11.2014 Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Itseäni lähin käsityömessutapahtuma oli käsittääkseni nimensä mukaisesti Lähikäsityömessut 24.- 25.10. 2014 Iisalmessa Olvi-hallissa, jonka järjestää Taito Ylä-Savo. http://www.taitoylasavo.fi/etusivu/  Lähikäsityö-messujen ajankohta osui tänä syksynä valitettavasti osin päällekkäin Joensuun Taikasormet-kädentaidot tapahtuman kanssa, mutta ehkäpä ensi vuonna Iisalmeen...

Taikasormet -messujen tapahtumapaikkana oleva joensuun Areena on ilmava ja kaunis. Messuilla oli mukava, kiireetön ja väljä tunnelma. 

Kangaspuilla kudottuja tuotteita oli nähdäkseni vain parilla kolmella myyjällä, joista yhdellä kudotut tuotteet olivat pääosassa. Kudontaan liittyvää materiaalia oli myynnissä esimerkiksi Finn Texomer Oy:llä , www.texomer.com 

Myytävänä olevat kädentaidolliset tuoteperheet eivät tarjonneet minulle sinänsä paljoakaan mullistavaa uutta, jos ei oteta lukuun Coruya-tuotteita. Silti messuilla oli paljon katseltavaa ja vinkkejä käsitöihin. Käsityötuotteiden rinnalla oli omana osastonaan lisäksi mahdollisuus ostaa Antiikki ja Keräilymessujen vintageaarteita. 

Huomioni kiinnitti erityisesti  -kierrätysteemaan liittyen- vanhoista lusikoista ja erityisesti upeista hopealusikoista tehdyt erikoiset ja kauniit korut. En laita tähän kuvaa ostamistani tuotteista, koska silloin voisi mennä liikaa tietoa tulevalle lahjan saajalle.:)) Sen sijaan laitan oheen yhteystiedot korupaja Helmistä eli www.korupajahelmi.com , joka sijaitsee Haapavedellä. Taitajana kultaseppä Markku Koskela.

Coruya-tuotteet. www.coruya.com . Nämä kierrätysmateriaalista, kuten nahkasta, paperista, köydestä, vetoketjuista ja tekstiileistä valmistetut isohkot ja komeat korut soveltuvat mielestäni erityisen hyvin aikuiselle naiselle.

Mielenkiintoiset käsityömessutapahtumat katkaisevat sopivasti arkea. Suosittelen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti