lauantai 14. maaliskuuta 2015

Pikkumatto hulavanteella tehden

Nyt kannattaa kiireesti mennä Lapinlahden Varpaisjärvelle Sarkapajalle ostamaan erittäin edullisesti tyhjennysmyynnistä tekstiilimateriaalia käsitöihin.Tekstiilikierrättäjien toiminta hakee uusia uomiaan ja Sarkapaja tyhjenee . 

Uusi tieto Sarkapajan aukiolosta. Viimeinen virallinen aukiolopäivä on maanantai 23.3. klo 9-18. Jäljellä olevat tekstiilituotteet ja materiaalit 2e/muovipussi. Kahvitarjoilu ja pika-arpajaiset 2e/kpl. Jokainen arpa voittaa!

Sormiani syyhytti kokeilla tehdä pikkumattoa vanhoista t-paidoista hulavanteen avulla. Ostin pari pussillista vanhoja t-paitoja Sarkapajalta. Ensin tein loimen isohkosta t-paidasta leikattujen kuteiden (rinkuloiden) avulla hulavanteen poikki ristiin rastiin. Sen jälkeen pujottelin kuteita keskustasta ulkokehälle päin.

Tähän pikkumattoon sain materiaalia menemään noin kymmenen aikuisen t-paitaa. Tosin pieni osa paidoista jää käyttämättä, mutta sen materiaalin voi hyödyntää myöhemmin vaikkapa maton kudontaan kangaspuilla. 

Tämä pikkumatto käy kokonsa puolesta pieneen wc:n / huussiin tai saunan eteiseen. Ja mikäpä estää tekemästä vielä pienempiä tuolinpäällisiä esimerkiksi kesämökin terassille. Reunoille voi jättää tuolin kiinnittimeksi loimikuteet ja loput voi pujotella päällisen keskustaa kohti. Lopputulos on mummolatyyliin värikäs. Matto on paksuhko ja miellyttävä jalan alla, vaikka solmuja joutuu pakostakin tekemään. Loimilangat solmin näkyville maton reunoille.


Tähän toiseen hulavanteeseen pujoteltuun pikkumattoon käytin vanteen reunakaarella tiheämpää pujottelua, koska ''kudejuoksut'' tai kudenastat olivat tuossa ensimmäisessä mielestäni hiukan liian harvat.

Matosta ei tule tällä menetelmällä tiukkaan kudottua. Jos pujotat kuteet tiukasti, niin saat aikaiseksi kuppimaisen tuotteen, etkä mattoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti